Planera ditt garagebygge

15 april, 2015 at 08:18

By

Innan du börjar bygga ditt garage är det viktigt att sätta sig ned och planera garagebygget. Med tydliga mål och medel kommer resultatet bli det bästa möjliga.

Ritningar och bygglov

Innan du kan börja bygga behöver du mäta upp garaget och få ned dess mått och placering på en ritning. När ritningarna är på plats ska du kontakta ditt lokala byggnadskontor och söka bygglov.

Om ritningarna visar att garaget kommer stå närmre än 4,5 meter till grannen behöver du grannens tillstånd för att få bygga. Avståndet till gatan behöver också vara minst 6 meter med plats för parkering framför garaget.

Budget

Sätt en budget för ditt garagebygge. Det är inte bara material för att bygga grund, väggar och tak som kostar. Du behöver bestämma den invändiga utformningen också, som förvaring och arbetsbänkar. Börja se dig runt för inspiration och priser för detta.

Användning

Bara du vet hur garaget ska komma att användas. Ni kanske har en eller två bilar. Och en motorcykel kanske. Familjen behöver kanske extra förrådsutrymme eftersom huset börjar bli för litet. Inget är så irriterande som ett stökigt garage där alla familjemedlemmar förvarar sina saker utan någon ordning. Ni kanske kommer vilja använda garaget som extra yta för er själva eller barnen att bo på till och med.

Fristående garage eller sammanbyggt med huset

Ska du bygga samman garaget med huset bör du kanske använda samma byggmaterial som huset är byggt i för att få ett snyggt och sammanhängande utseende. Ska du bygga ett fristående garage är det inte lika noga. Du kanske till och med bara behöver ett tak för bilen och slipper isolera och bygga väggar.

Lycka till med planeringen av ditt garagebygge!

About the Author